Βελτίωση γραμμών σώματος

Η διαμόρφωση των γραμμών του σώματος είναι μια διαδικασία με πολλές ιδιαιτερότητες καθώς πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να διαθέτει πολύπλευρες ικανότητες σε διάφορες, ξεχωριστές επεμβάσεις και ταυτόχρονα υψηλή αισθητική για να προσαρμόσει το σώμα στην αρμονία που έχει ανάγκη έτσι ώστε να δείχνει όμορφο.

Συνήθως για τη διαμόρφωση των γραμμών του σώματος χρειάζεται ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρέσει όγκο από κάποιο σημείο του σώματος αλλά και ταυτόχρονα να προσθέσει όγκου σε άλλα σημεία ώστε να διαμορφώσει ένα  καλύτερα σχηματισμένο σώμα, εξομαλύνοντας κάποια σημεία και προσθέτοντας όγκο σε άλλα σημεία που το χρειάζονται. 

Λιποαναρρόφηση για γλυπτική σώματος

Η βασική επέμβαση σε αυτήν τη διαδικασία είναι η λιποαναρρόφηση. Το σκεπτικό είναι ότι το λίπος, που αφαιρούμε από κάποιες περιοχές, όπου αυτό περισσεύει κι είναι ανεπιθύμητο, μπορούμε να το εμφυτεύσουμε σε κάποιες άλλες οι οποίες δείχνουν καλύτερα όταν έχουν μεγαλύτερο όγκο. Για παράδειγμα, όταν αφαιρούμε λίπος από το πλάγιο μέρος των μηρών, δηλαδή από τα κλασικά ψωμάκια, αυτό το λίπος μπορούμε να το εμφυτεύσουμε στους γλουτούς για να δώσουμε ένα καλύτερο σχήμα σε αυτούς. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει παίρνοντας λίπος από οποιοδήποτε σημείο και τοποθετώντας το σε οποιοδήποτε επίσης σημείο, όπου αυτό χρειάζεται κι επιθυμούμε. 

Αφαίρεση όγκου στο σώμα

Η λιποαναρρόφηση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελεί τη βάση της διαδικασίας αυτής και χρησιμοποιείται συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πλαστικός χειρουργός με τη λιποαναρρόφηση αφαιρεί λίπος από σημείο που υπάρχει τοπικό πάχος. Η αφαίρεση του όγκου θα κάνει τη συγκεκριμένη περιοχή πιο αρμονική σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και οι γραμμές του σώματος, στα σημεία απ’ όπου το λίπος θα αφαιρεθεί, θα εξομαλυνθούν. Περισσότερες πληροφορίες για την λιποαναρρόφηση και τις διάφορες μεθόδους της, μπορεί κανείς να βρει στην αντίστοιχη σελίδα του παρόντος site. Το λίπος, που ο πλαστικός χειρουργός έχει αναρροφήσει, υπόκειται σε επεξεργασία και τοποθετείται σε ειδικές σύριγγες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εμφυτευτεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο. Η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούμε λίπος από κάποια σημεία και προσθέτουμε σε άλλα είναι γνωστή και ως λιπογλυπτική.

Προσθήκη όγκου στο σώμα

Τα κυριότερα σημεία στα οποία συνηθέστερα τοποθετούμε λίπος για να αυξήσουμε τον όγκο τους είναι: 

Γλουτοί: Το λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυξητική γλουτών. Η εμφύτευση λίπους γίνεται κυρίως στο άνω μέρος των γλουτών διότι αυτό είναι κυρίως που αδειάζει και δίνει το επιθυμητό σχήμα. Μπορεί, όμως, να γίνει και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο ή γενικότερα διάσπαρτα στους γλουτούς ή και στην πτυχή  που βρίσκεται στο κατώτερο σημείο αυτών, όταν αυτή είναι πολύ έντονη.

Στήθος: Το λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυξητική μαστών, όταν δεν χρειαζόμαστε πολύ μεγάλο βαθμό αύξησης. Η μεγάλη αύξηση των μαστών δεν μπορεί να επιτευχθεί διότι σε τέτοιες περιπτώσεις η ποσότητα του λίπους που είναι αναγκαία για να αυξηθούν και οι δυο μαστοί είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης, εμπόδιο αποτελεί και το γεγονός ότι πολύ μεγάλες ποσότητες λίπους απορροφώνται από τον οργανισμό και ο όγκος, που τοποθετήσαμε, δεν παραμένει. Μπορεί όμως η διαδικασία αυτή να γίνει στις γυναίκες εκείνες που έχουν ανάγκη για μικρό βαθμό αύξησης των μαστών και δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ένθεμα ή ακόμα και να γεμίσουν κάποια συγκεκριμένα σημεία του μαστού, για να δώσουν καλύτερο σχήμα, όπως είναι το πάνω μέρος αυτού, το οποίο βρίσκεται πάνω από τη θηλή. 

Πρόσωπο: Το λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσουμε ρυτίδες ή για να διαμορφωθεί το σχήμα του προσώπου, προσθέτοντας όγκο στα ζυγωματικά, στο πηγούνι ή στην γραμμή της γνάθου. Ο συνδυασμός αυτός είναι πάρα πολύ καλός και δίνει ταυτόχρονα διαμόρφωση του σχήματος του σώματος αλλά και του προσώπου.

Ανάγκη προσθήκης μεγάλου όγκου

Η μέθοδος εμφύτευσης λίπους στο σώμα μπορεί να δώσει λύση σε περιπτώσεις που έχουν την ανάγκη μικρού όγκου και δεν ενδείκνυται  για περιπτώσεις που χρειάζονται μεγάλο βαθμό αύξησης. Το λίπος που τοποθετούμε κατά ένα μέρος θα απορροφηθεί και ένα άλλο μέρος του θα παραμείνει για πάντα. Ο πλαστικός χειρουργός έχει συγκεκριμένη τεχνική με την οποία αυξάνεται το λίπος που παραμένει και μειώνεται το λίπος που θα απορροφηθεί. Όταν όμως τοποθετήσουμε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες λίπους, το ποσοστό που θα απορροφηθεί θα είναι πολύ μεγαλύτερο. 

Μετά τη λιπογλυπτική

Η μετεγχειρητική πορεία μετά την αναρρόφηση και μεταφορά λίπους δεν διαφέρει σε κάτι με αυτή της κλασικής λιποαναρρόφησης, δηλαδή η χρήση κορσέ ενδείκνυται για ένα μήνα και ο χρόνος που χρειάζεται για επιστροφή  στην εργασία δεν αυξάνεται. Επίσης, ο βαθμός οποιασδήποτε ενόχλησης παραμένει μικρός και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα, εάν αυτό χρειαστεί.

Ενθέματα και fillers για διαμόρφωση γραμμών σώματος

Η διαμόρφωση γραμμών σώματος εκτός από την εμφύτευση λίπους μπορεί να γίνει και με χρήση ενθεμάτων. Για παράδειγμα στους μαστούς ή στους γλουτούς όταν ο βαθμός αύξησης, που απαιτείται, είναι μέτριος και άνω τότε η χρήση των ενθεμάτων μπορεί να είναι χρήσιμη. 

Τα ενθέματα βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με την εμφύτευση λίπους για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στο σχηματισμό και την αρμονία του σώματος. Πληροφορίες για την χρήση των ενθεμάτων μπορεί κανείς να βρει στα αντίστοιχα κεφάλαια του site μας. 

Για την διαμόρφωση των γραμμών του σώματος χρήσιμη μπορεί να είναι και η χρήση υαλουρονικού οξέος. Η διαδικασία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πάρα πολύ απλή, δεν έχει καθόλου χρόνο αποθεραπείας και γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά στο χώρο του ιατρείου. Το μειονέκτημα είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Έχει όμως μια αρκετά καλή διάρκεια της τάξεως των δυο ετών.

Η διαμόρφωση των γραμμών σώματος με τη χρήση της λιπογλυπτικής και των ενθεμάτων αποτελεί μία εξελιγμένη φιλοσοφία όσον αφορά το ρόλο της πλαστικής χειρουργικής. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τη διόρθωση ενός σημείου ως κάτι μεμονωμένο αλλά θα πρέπει να κάνουμε μια πιο ολιστική αντιμετώπιση της μορφής που έχει το σώμα και μια ευκαιρία για να βελτιωθεί η αρμονία του σώματος, φέρνοντας ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ομορφιάς κι επομένως δίνουν μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης.

Περισσότερες υπηρεσίες