Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό ή ενθέματα σιλικόνης (Permalip)

Τα χείλη αποτελούν ένα σημαντικό σημείο ομορφιάς στην αισθητική του προσώπου. Τα ογκώδη (όχι υπερβολικά) χείλη είναι ελκυστικά, όταν αυτά βέβαια είναι και καλοσχηματισμένα.

Πολλά άτομα έχουν μικρά χείλη και συνήθως αυτά με το πέρασμα των ετών μειώνουν περαιτέρω τον όγκο τους. Γι’ αυτούς τους λόγους, η αυξητική των χειλιών αλλά και η βελτίωση του σχήματος των χειλιών χωρίς αύξηση αποτελούν διαδικασίες οι οποίες έχουν αρκετή ζήτηση στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών.

Πως γίνεται η αυξητική χειλιών

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να δώσει όγκο στα χείλη:

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό 

Η συνηθέστερη μέθοδος αύξησης των χειλιών είναι με χρήση υαλουρονικού. Το υαλουρονικό είναι ένα ενέσιμο υλικό το οποίο εγχέεται στα χείλη και το οποίο έχει την δυνατότητα να δίνει όγκο χωρίς να παραμορφώνει, αφού γίνεται απόλυτα αποδεκτό από αυτόν και δεν προκαλεί αντίδραση. Η μέθοδος αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δίνει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα και είναι αναστρέψιμη, δηλαδή μπορεί πολύ εύκολα ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρέσει-διαλύσει το υλικό, έτσι ώστε να χείλη να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους. 

Στις μέρες μας υπάρχουν υαλουρονικά τα οποία είναι κατασκευασμένα ειδικά για τα χείλη. Έχουν το πλεονέκτημα της ελαστικότητας του υλικού, δηλαδή ότι το υλικό ακολουθεί την κίνηση του χείλους. Έτσι, τα χείλη διατηρούν τη φυσικότητά τους και στην στιγμή των εκφράσεων λόγω της πολύ καλής κινητικότητας που έχουν εξαιτίας της ελαστικότητας του ειδικού υαλουρονικού. 

Το μέγεθος που μπορεί κανείς να επιτύχει εξαρτάται από την ποσότητα που θα τοποθετήσει. Απόλυτη προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε την υπερβολή. Το καλύτερο είναι η αύξηση να γίνεται σταδιακά, με μικρές ποσότητες κι έτσι να μπορεί κανείς να παρακολουθεί το αποτέλεσμα και να καταλάβει πότε είναι κάτι ακριβώς αυτό το οποίο επιθυμεί. Επιπρόσθετα, οι μικρές αλλαγές  δεν γίνονται αντιληπτές κι έτσι γίνονται άνετα αποδεκτές από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε τακτικά. 

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από το είδος και την ποιότητα του υαλουρονικού. Μπορεί να κυμαίνεται από 3 μήνες έως 1 χρόνο. Όσο επαναλαμβάνεται η διαδικασία της αυξητικής σε τακτά διαστήματα, κι εφόσον χρησιμοποιείται υλικό καλής ποιότητας, η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως αυξάνεται και κάθε εφαρμογή διαρκεί περισσότερο χρόνο.

Εμφύτευση λίπους

Το λίπος  είναι ένα υλικό γεμίσματος, το οποίο είναι απόλυτα φυσικό, και το λαμβάνει κανείς από τον ίδιο τον οργανισμό του. Έχει το πλεονέκτημα ότι επειδή προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό γίνεται απόλυτα αποδεκτό από το σώμα. Ένα ποσοστό του λίπους, που θα τοποθετηθεί, θα απορροφηθεί αλλά ένα μέρος του λίπους που θα βάλουμε παραμένει  για πάντα δίνοντας μόνιμο αποτέλεσμα. Πρακτικά, μπορεί κανείς σιγά-σιγά να δομήσει ένα μόνιμο αποτέλεσμα μετά από μερικές επαναλήψεις. Πρόκειται βέβαια για μια μικροεπέμβαση, η οποία γίνεται στο ιατρείο σε λίγο χρόνο και με όχι ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι επίσης απόλυτα φυσικό. 

Permalip μόνιμο ένθεμα 

Η άμεση, μόνιμη μέθοδος αυξητικής των χειλιών είναι με τη χρήση ειδικού ενθέματος σιλικόνης. Πρόκειται για ένα ένθεμα από μαλακή σιλικόνη, το οποίο τοποθετείται μέσα στο χείλος, είτε αφορά στο άνω ή στο κάτω  χείλος. Η διαδικασία διαρκεί δεκαπέντε λεπτά και γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία.  

Η αυξητική χειλιών με ένθεμα σιλικόνης έχει το πλεονέκτημα ότι το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, διαρκεί δηλαδή για πάντα και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και δεν γίνεται αντιληπτό από το περιβάλλον.  Στην περίπτωση αυτή, επειδή πρόκειται για μια μικρο-επέμβαση, υπάρχει κάποιος χρόνος αποθεραπείας περίπου μίας εβδομάδας, κατά την οποία παρατηρείται λίγο οίδημα (πρήξιμο) στα χείλη. Απευθύνεται στα άτομα εκείνα τα οποία δεν θέλουν τις επαναλήψεις αλλά επιθυμούν ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Αρκετές φορές, πριν κάποια γυναίκα προβεί σε μόνιμη αύξηση των χειλιών της, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει να προηγηθεί κάποια δοκιμαστική εφαρμογή με ένα μη μόνιμο υλικό (υαλουρονικό), έτσι ώστε η γυναίκα να δει αν η αυξητική στα χείλη είναι κάτι που της ταιριάζει και της αρέσει.

Παραμορφωμένα χείλη

Το πρόβλημα είναι ότι η διαδικασία της αυξητικής χειλιών έχει δυσφημιστεί λόγω των υπερβολών που παρατηρούνται στο περιβάλλον μας. Οι υπερβολές έχουν κάνει πολλά άτομα να σκέφτονται ότι όλα τα χείλη, στα οποία γίνεται η διαδικασία αύξησης, θα καταλήξουν παραμορφωμένα. Κάτι τέτοιο δεν είναι αληθινό διότι τα χείλη τα οποία έχουν  αυξηθεί μέσω πλαστικής χειρουργικής είναι ασύγκριτα περισσότερα σε σχέση με αυτά που είναι παραμορφωμένα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι συνήθως τα παραμορφωμένα χείλη δεν έχουν σχέση με την πλαστική χειρουργική αλλά με διαδικασίες που έχουν γίνει  από άτομα τα οποία είναι άσχετα με την πλαστική χειρουργική και με μη εγκεκριμένα υλικά. Τα υλικά αυτά μπορεί να είχαν σε αρχική φάση ένα αποδεκτό αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου κάνουν αντίδραση με τον οργανισμό και δημιουργούν παραμορφώσεις.

 Όταν μία γυναίκα ή ένας άντρα απευθύνεται σε αναγνωρισμένους πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι έχουν κάθε όφελος να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα υλικά, τότε η πιθανότητα αποτυχίας ελαχιστοποιείται. Επίσης, ακόμα και εάν συμβεί κάτι τέτοιο, με τα εγκεκριμένα υλικά η κατάσταση είναι διορθώσιμη. Θα λέγαμε ότι η πλαστική χειρουργική έχει επωμιστεί τη δυσφήμηση των παραμορφωμένων χειλιών χωρίς να φταίει διότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιστατικών δεν έχει γίνει από πλαστικό χειρουργό.

Οποιαδήποτε μέθοδο και εάν επιλέξει κάποια ή κάποιος μπορεί να έχει την απόλυτα βεβαιότητα για την φυσικότητα του αποτελέσματος αρκεί η διαδικασία να γίνει με το σωστό επιστημονικό τρόπο και όχι με προχειρότητα, με αμφίβολες συνθήκες και υλικά. Μόνο όταν τηρούνται οι κανόνες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα παραμόρφωσης και τα αποτελέσματα είναι αισθητικά όμορφα χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για αποτέλεσμα κάποιας διαδικασίας της πλαστικής χειορυγικής.

Περισσότερες υπηρεσίες