Πλαστική στα βλέφαρα χωρίς χειρουργείο

Αν και ο όρος βλεφαροπλαστική αφορά στη χειρουργική διόρθωση των προβλημάτων των βλεφάρων, στην καθημερινή ομιλία χρησιμοποιείται πολύ συχνά και για να υποδηλώσει τη διόρθωση γενικότερα της περιοχής των βλεφάρων από τον πλαστικό χειρουργό, ακόμα και χωρίς τη χρήση χειρουργικών επεμβατικών τεχνικών.

Αισθητική διόρθωση βλεφάρων χωρίς χειρουργείο

Παρότι η χειρουργική διόρθωση των βλεφάρων δεν είναι μία μεγάλη επέμβαση, πολλά άτομα προτιμούν να προβούν σε διόρθωση με μη επεμβατικές διαδικασίες. Το ερώτημα είναι αν είναι εφικτή η διόρθωση των βλεφάρων με τον τρόπο αυτό. Η απάντηση είναι ότι πάρα πολλές περιπτώσεις είναι διορθώσιμες με μη επεμβατικό τρόπο, αλλά όχι όλες. Μεγάλου βαθμού προβλήματα απαιτούν επεμβατικές λύσεις. Μικρά όμως έως και μέτριου βαθμού προβλήματα μπορούν να διορθωθούν εύκολα χωρίς χειρουργείο.

Συνήθως η αισθητική διόρθωση των βλεφάρων με μη επεμβατικό τρόπο απαιτεί τη συνδυαστική χρήση διαφόρων τεχνικών. Οι τεχνικές αυτές μπορεί να αφορούν στην ποιότητα του δέρματος ή στη διόρθωση των «σακουλών». Πάρα πολλές φορές μπορεί να απαιτηθεί η διόρθωση του «αδειάσματος» των κάτω βλεφάρων. Η προσέγγιση εξατομικεύεται και διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόβλημα.

 

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι οι εξής:

 

LASER

Για τη διόρθωση του δέρματος η χρήση του laser προσφέρει λείανση αλλά και σύσφιξη για έως μέτριου βαθμού χαλάρωσης. Τα laser που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι διαφόρων ειδών. Βέβαια επειδή προκαλεί μια πολύ επιφανειακή εξάχνωση της επιδερμίδας, κάποιος χρόνος αποθεραπείας της τάξεως της μιας εβδομάδας περίπου είναι απαραίτητος.

 

Γέμισμα με υαλουρονικό

Το υαλουρονικό των βλεφάρων πρέπει να είναι εξειδικευμένο και όχι γενικής χρήσης όπως γίνεται κάποιες φορές. Τα εξειδικευμένα υαλουρονικά των βλεφάρων έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν είναι ιδιαίτερα υγροσκοπικά και επομένως δεν προκαλούν πρηξίματα.

Ο πλαστικός χειρουργός με μια πολύ λεπτή κάνουλα εγχύει το υαλουρονικό σε πολύ συγκεκριμένα σημεία του κάτω βλεφάρου με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει ένα ομοιόμορφο γέμισμα. Πρόκειται για μια πολύ λεπτή διαδικασία και ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση πάνω σε αυτήν.

Η διάρκεια της διαδικασίας είναι της τάξεως των 10 λεπτών και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Τα βλέφαρα είναι παρουσιάσιμα αμέσως μετά, δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως υπερβαίνει τα 2 χρόνια. Τα άτομα που δεν γνώριζαν ότι μπορούν να επιτύχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα με τόσο εύκολο τρόπο πραγματικά εκπλήσσονται.

 

Μεσοθεραπεία

Υπάρχουν ειδικές μεσοθεραπείες για τα βλέφαρα, οι οποίες επιτυγχάνουν βελτίωση της υφής του δέρματος αλλά και διόρθωση των μαύρων κύκλων. Η διαδικασία απαιτεί κάποιες επαναλήψεις, τα αποτελέσματα όμως φαίνονται από την πρώτη εφαρμογή. Ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί λίγη αναισθητική κρέμα στην περιοχή και κατόπιν ακολουθεί η διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου5 λεπτά.

 

Εμφύτευση λίπους

Η εμφύτευση λίπους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη επεμβατική διαδικασία αλλά ως ελάχιστα επεμβατική. Παρόλα αυτά, λόγω της ευκολίας της διαδικασίας αυτής, τη χρησιμοποιούμε σε άτομα που δε θέλουν να κάνουν κάποια επέμβαση στα βλέφαρα. Με μία πάρα πολύ μικρή κάνουλα ο πλαστικός χειρουργός παίρνει λίγα γραμμάρια λίπους από κάποιο σημείο του σώματος και κατόπιν τα επεξεργάζεται. Η έγχυση γίνεται με πολύ λεπτή κάνουλα και ομοιόμορφα, έτσι ώστε να δώσει μια λεία επιφάνεια στο κάτω βλέφαρο. Συνήθως δεν υπάρχουν μώλωπες αλλά μπορεί για μερικές μέρες να υπάρξει ένα μικρό οίδημα στην περιοχή. Ένα μέρος του λίπους, που τοποθετούμε, μπορεί να απορροφηθεί αλλά αυτό που θα μείνει θα είναι μόνιμο. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία μετά από λίγο καιρό για ακόμη μεγαλύτερη μονιμότητα του αποτελέσματος. Η εμφύτευση λίπους έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα λόγω της ύπαρξης βλαστοκυττάρων. Το αποτέλεσμα αυτό έγκειται στο ότι βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος αλλά και τους μαύρους κύκλους.

Όλες αυτές οι διαδικασίες ξεχωριστά ή σε συνδυασμό μεταξύ τους μπορούν χωρίς χειρουργείο να δώσουν ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αρκεί βέβαια να υπάρχει σωστή επιλογή των υποψηφίων. Την επιλογή αυτή μπορεί να την κάνει ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός, ο οποίος θα προσαρμόσει την τεχνική στις ιδιαιτερότητες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Περισσότερες υπηρεσίες