Τεχνολογία Fractional για ανανέωση του προσώπου

Τεχνολογία Fractional για ανανέωση του προσώπου

Πολύ γνωστή έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία fractional σχετικά με τις θεραπείες βελτίωσης της ποιότητας του δέρματος του προσώπου. Τι είναι όμως η θεραπεία αυτή και τι πλεονεκτήματα έχει; Οι περισσότεροι μη γνώστες νομίζουν ότι fractional είναι ένα συγκεκριμένο είδος μηχανήματος. Αντίθετα όμως πρόκειται για μία κατηγορία μηχανημάτων. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι εκπέμπουν θερμική ενέργεια στο δέρμα όχι ομοιογενώς αλλά σε πολυάριθμα pixels.

Γιατί διαφέρει η τεχνολογία fractional

Έχει αποδειχθεί ότι η μεταφορά θερμικής ενέργειας στα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την ποιότητά του. Όμως για να θερμανθούν τα κατώτερα στρώματα από εξωτερική πηγή ενέργειας θα καούν τα ανώτερα στρώματα που παρεμβάλλονται.

skin laser diagram fractional

Για τον λόγο αυτό στην τεχνολογία fractional η θέρμανση του δέρματος γίνεται σε μικρά pixels, τα οποία αφήνουν υγιές δέρμα ανάμεσά τους. Αυτό βοηθά στο να γίνει πολύ γρήγορα η επούλωση από τα ανέπαφα σημεία του δέρματος που παρεμβάλλονται. Έτσι μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα ενός βαθέως peeling με πολύ μικρό έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

Fractional laser & RF

Η τεχνολογία fractional μπορεί να βρει εφαρμογή σε οποιοδήποτε είδος μεταφοράς ενέργειας στο δέρμα πχ laser, ραδιοσυχνότητα κλπ. Έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να επιτύχει αποτελέσματα αντίστοιχων πιο επεμβατικών θεραπειών, αλλά με μικρότερο χρόνο αποθεραπείας. Ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι της τάξης της μίας ημέρας έως τεσσάρων με πέντε ημερών. Τα τελευταίας τεχνολογίας fractional πρακτικά δεν αποκόπτουν το άτομο από τις δραστηριότητές του, διότι οι γυναίκες τουλάχιστον, μπορούν να εμφανιστούν στο περιβάλλον τους ακόμη και την ίδια ημέρα με χρήση make up.

Στοχεύοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα

Πολλοί πιστεύουν ότι αν κάνουν θεραπεία fractional αυτή έχει τα ίδια αποτελέσματα όπου και να γίνει. Αυτό προφανώς δεν ισχύει διότι σίγουρα, όπως σε κάθε θεραπεία, σημαντικό ρόλο παίζουν η πείρα του ιατρού και η ποιότητα του μηχανήματος. Ο πλαστικός χειρουργός που διαθέτει εμπειρία στα laser, έχει την επιστημονική γνώση για να εφαρμόσει στο κάθε άτομο την κατάλληλη για την περίπτωσή του θεραπεία, με τον καλύτερο τρόπο, στοχεύοντας στο καλύτερο αποτέλεσμα.