Αύξηση των εμφυτεύσεων λίπους στην Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση των εμφυτεύσεων λίπους στην Μεγάλη Βρετανία

Η βελτιστοποίηση των τεχνικών για την λήψη του λίπους, την επεξεργασία του, την αφαίρεση βλαστοκυττάρων από αυτό και την τοποθέτησή του, έχουν κάνει τη εμφύτευση λίπους όλο και πιο διαδεδομένη. Το λίπος έχει το πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργεί αντιδράσεις απόρριψης, γιατί προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό και ότι βρίσκεται στον οργανισμό σε αφθονία, επομένως υπάρχει αρκετή ποσότητα για χρήση.

Η Βρετανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής έφερε στη δημοσιότητα διάφορα στατιστικά δεδομένα για το 2012. Τα δεδομένα αυτά έχουν συλλεγεί από τα μέλη της εταιρείας, τα οποία είναι όλοι τους πλαστικοί χειρουργοί, που δραστηριοποιούνται στην Μεγάλη Βρετανία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεγάλη αύξηση των εμφυτεύσεων λίπους, οι οποίες συναγωνίζονται πλέον σε αριθμό τις λιποαναρροφήσεις για αφαίρεση λίπους. Οι επεμβάσεις εμφύτευσης λίπους αυξήθηκαν κατά 13% σε ένα χρόνο.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο προκειμένου να προστεθεί όγκος σε σημεία όπου χρειάζεται, όπως τα ζυγωματικά, η γνάθος, τα μάγουλα, το στήθος, οι γλουτοί.

Το λίπος είναι ένα υλικό του ίδιου του οργανισμού που ο πλαστικός χειρουργός μεταφέρει από το ένα σημείο του σώματος (που περισσεύει) στο άλλο (που θέλουμε να γεμίσουμε).

 

Τα πλεονεκτήματα είναι ότι:

  • το λίπος είναι ένα υλικό που δεν κοστίζει,
  • το λίπος είναι υλικό του ίδιου του οργανισμού, γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να το απορρίψει ο οργανισμός,
  • το λίπος υπάρχει σε περίσσεια στον οργανισμό μας, τις περισσότερες φορές, μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε δύο επεμβάσεις σε μία, αφού αφαιρούμε το λίπος από ένα σημείο που είναι ανεπιθύμητο και το προσθέτουμε σε μια περιοχή που έχει έλλειμμα, κάνοντας λιπογλυπτική, βελτιώνοντας την αρμονία του σώματος.

Μειονέκτημα αποτελούσε στο παρελθόν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του υλικού, που είχε εμφυτευτεί, είχε απορροφηθεί μετά από έξι μήνες περίπου από τον οργανισμό. Όμως νέες τεχνικές λήψης και τοποθέτησης του λίπους έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα το ποσοστό λίπους, το οποίο παραμένει, να είναι αρκετά μεγάλο, φτάνοντας πολλές φορές να παραμένει ακόμα και το 100% του όγκου του λίπους, που τοποθετείται.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Εμφύτευση Λίπους.