Διόρθωση εισολκής θηλής μαστού

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο σε γυναίκες, η μία ή και οι δυο θηλές τους αντί να προβάλουν, να παρουσιάζουν εισολκή, να στρέφονται δηλαδή προς τα μέσα. Τα αίτια του προβλήματος μπορεί να είναι η γενετική προδιάθεση, που είναι και το συνηθέστερο, κάποια φλεγμονή στο μαστό ή ακόμα και καρκίνος.

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει μια γυναίκα που παρουσιάζει ξαφνικά μια εισολκή στη θηλή, ενώ πριν δεν είχε, θα είναι να εξεταστεί για την πιθανότητα καρκίνου του μαστού. Εάν αυτό αποκλειστεί ή εάν την εισολκή την είχε πάντα τότε μπορεί αν θέλει να προβεί σε διόρθωση του προβλήματος. 

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

Η αισθητική διόρθωση μιας εισελκόμενης θηλής είναι μια μικρού βαθμού επέμβαση, διαρκεί λιγότερο από μια ώρα συνολικά και για τις δυο θηλές και συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία. 

Ο πλαστικός χειρουργός κάνει συγκεκριμένες τομές στο πλάγιο της θηλής και μέσω αυτών κόβει τον ινώδη ιστό που τραβάει ή συγκρατεί τη θηλή προς τα μέσα. Μαζί με τον ινώδη ιστό είναι αναγκαίο να κοπούν και οι γαλακτοφόροι πόροι. Γι’ αυτόν το λόγο οι γυναίκες που κάνουν την επέμβαση αυτή κατόπιν δεν μπορούν να θηλάσουν. Βέβαια, συνήθως, αυτό δεν αποτελεί  πρόβλημα διότι οι γυναίκες που έχουν εισολκή θηλής ούτως η άλλως δεν μπορούν να θηλάσουν για πρακτικούς λόγους εξαιτίας της εισολκής. 

Μετά την αποκοπή των ινών, η θηλή «απελευθερώνεται». Ο πλαστικός χειρουργός αναστρέφει προς τα έξω τη θηλή και τοποθετεί ράμματα με τέτοιον τρόπο και σε τέτοια σημεία που η θηλή εμποδίζεται να στραφεί πάλι εκ των έσω. Έτσι η θηλή παραμένει μόνιμα στην επιθυμητή θέση, όντας έξω από το μαστό. 

Μετά τη διόρθωση εισολκής θηλής

Όταν περατωθεί η επούλωση, τα σημάδια που μένουν από τις τομές είναι ανεπαίσθητα διότι το δέρμα της θηλής γενικά έχει την τάση να επουλώνει πάρα πολύ καλά και ο πλαστικός χειρουργός κάνει τη συρραφή με τέτοιον τρόπο και σε τέτοια σημεία που το σημάδι είναι πρακτικώς «αόρατο». 

Το αποτέλεσμα της διόρθωσης μιας εισολκής θηλής είναι μόνιμο. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα επανεμφάνισης του προβλήματος αλλά και αυτό είναι διορθώσιμο. Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει καθόλου πόνος  και η γυναίκα μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες ακόμα και την επόμενη μέρα.

Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, η θηλή προβάλει πάρα πολύ καλά και η γυναίκα αισθάνεται ικανοποιημένη με αυξημένη αυτοπεποίθηση, αφού μπορεί να εμφανίσει το γυμνό στήθος της στον ερωτικό της σύντροφο χωρίς ενδοιασμό.  

Περισσότερες υπηρεσίες